ik ben Hilde. In juni 2010 werden de takken van mijn levensboom grondig door elkaar geschud.

Met een loopbaanachtergrond als opvoedster in Huize Tordale, en uitbaatster van twee eetzaken ( de Nisse in Brugge en t Oud Gemeentehuis in Waardamme )(*) trok ik in het kader van een ontwikkelingsproject naar Rwanda om er de productie van sojamelk op te starten.

Wat begon als een prachtig initiatief,-waarin ik avontuur, socioculturele en kookinteresses kon combineren,- mondde aanvankelijk uit in een nachtmerrie. De sojamachine ontplofte bij de derde productie en  ik werd fysiek zwaar gehavend gerepatrieerd. Er volgde een jarenlange weg  van operaties en een moeizame revalidatie.

De nachtmerrie bleek echter geen eindpunt maar het begin van een uitdagende weg naar binnen. Alsof met de knal ook mijn diepste weten van onder het stof opwaaide. Parallel met de fysieke lijdensweg en onomkeerbare beperkingen begon een route naar innerlijke verruiming.

Mijn ogen openden zich voor het wezenlijke dat van binnen in elk van ons zit : onze dromen, de kracht van vergeving, een onnoemelijke veerkracht en het transformerende vermogen om ons te verbinden met onszelf en de ander.

Een bomencirkel in het bos vlak bij mijn huis werd mijn spirituele ankerplek. De bomen fungeerden er als spiegels en steun in de rug tijdens mijn diepgaand transformatieproces. De Afrikaanse UBUNTU-filosofie kreeg er zijn volle betekenis : IK BEN OMDAT WIJ ZIJN.

Het verslag van deze intense etappe vond zijn weg in een nieuw boek :

' UBUNTU oerknal naar inzicht '.

Een holistische opleiding tot gezondheidsbegeleider aan de levensschool in Tongerlo kronkelde doorheen mijn  helende reis.

De vruchten van mijn ervaringsgerichte zoektocht manifesteert zich vandaag in een nieuw boeiend pad . Vanuit een herboren spirit ontkiemde een nieuwe tak aan mijn levensboom : WUBUNTU .

Met een blijvende passie voor voeding, verbondenheid met de natuur en dieren, een aardse vorm van spiritualiteit, een onvoorwaardelijk geloof in de kracht van onze diepste bron, en bovenal de verbinding met alles wat is wil ik graag met jou/jullie op tocht.

Welkom bij WUBUNTU

( * ) een weergave van deze boeiende levensperiode vind je terug in het niet alledaags kookboek : ' de innerlijke keukenreis ' 2009 )