Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

WUBUNTU :  betekenis

WUBUNTU start vanuit UBUNTU…

UBUNTU is een Afrikaanse humanistische filosofie die draait om toewijding en relaties tussen mensen onderling. Het gelooft in een universeel gedeeld verbond dat de hele mensheid verbindt. UBUNTU staat voor zorg, openheid, vriendelijkheid en duurzaamheid. Samen delen en leven, in harmonie met de natuur en respect voor alles en iedereen.

 ' IK BEN OMDAT WIJ ZIJN  '

In tegenstelling tot onze westerse wereld, waarin de waarde van het individu centraal staat, benadrukt Ubuntu dat de waarde van een mens bepaald wordt door zijn of haar betekenis voor anderen. Je wordt met andere woorden pas mens door andere mensen, verbonden door en met ieders unieke eigenheid.

 De W voor UBUNTU staat voor : wereld, westers, waardamme, wij, warm...

 

Ondanks de focus op verbondenheid met alles wat is worden we af en toe genoodzaakt voluit te kiezen voor ‘ik’. Slechts door onze innerlijke obstakels op te ruimen creeren we de ruimte om naar anderen toe te groeien. Een opgehelderd geheeld ‘ik’ is de eerste stap naar ‘wij’. We kunnen niet aan onszelf voorbij in die beweging. Van hieruit komen we terug bij

IK BEN OMDAT WIJ ZIJN

WUBUNTU : concept

Op onze levensreis en in de grote mensenzee stellen we een routeplan op die we proberen te volgen.

Soms raken we fysiek van de weg, ervaren we emotionele knooppunten, botsen we op mentale blokkades of leidt onze energie  naar zijwegen.

Soms worden we – zachtjes of met harde hand – uitgenodigd om op de rem te staan, te voelen en te reflecteren.

Om later verrijkt verder te gaan.

In WUBUNTU kunnen we , met respect voor ieders unieke zijn, samen weerspiegelen en terugstralen.

Individueel of in groep – maar bovenal in interactie met elkaar – kunnen we elk moment doelbewust kiezen om terug te keren naar onze ‘ ware ‘ bron ‘.

 

                  ‘ de echte ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen

                    Maar uit het hebben van nieuwe ogen ‘  ( Marcel Proust )

 

Een wonderlijke gedachte ontspringt hieruit om terug te keren naar wie we in wezen zijn.  Ons lichaam, onze geest, ons denken en voelen zijn hierin onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Een verkenningsgesprek ( 1 tot 1 ½ u ) kan ons via een ‘ algemeen voelen ‘ naar knelpunten leiden. Evenzeer kunnen specifieke dwarsliggers ( fysiek, emotioneel, mentaal of energetisch) meteen  in het licht komen.

Respectvol en in onderling overleg bekijken we hierna of we samen een etappe naar HEELHEID kunnen bewandelen.

Een mix van invalshoeken wijzen ons– als een constant veranderende stroom - de weg  via  gesprek, lichaamswerk en/of praktisch gericht advies.

  • 1 uur 30 min

    120 Amerikaanse dollar
  • 1 uur 30 min

    120 Amerikaanse dollar
  • 1 uur

    120 Amerikaanse dollar